Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτική Αξιοπρέπεια...(Μερος 1ον)

Οι Ξενοι…οι κακοι!!! - Εμεις… οι καλοι!!!

Από τον Ιάσωνα


Φόρο τιμής για την προώθηση σημαντικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων και για τις δεξιότητές του στον προεκλογικό αγώνα απέτισε στον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της βιογραφίας χιλίων σελίδων του άλλοτε πολιτικού της αντιπάλου και ηγέτη του SPD...

Σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, ο Σρέντερ «υπηρέτησε τη χώρα» όταν εφάρμοσε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μειώσεις στις δαπάνες του κράτους πρόνοιας στη Γερμανία. Γνωστές και ως «Ατζέντα 2010», οι μεταρρυθμίσεις υπήρξαν ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς ανάμεσα στα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. «Το γεγονός ότι η Γερμανία βρίσκεται σε τόσο καλή θέση σήμερα έχει αναμφίβολα τις ρίζες του στην “Ατζέντα 2010”», τόνισε η Μέρκελ στη σπάνια κοινή εμφάνισή της με τον Σρέντερ. 
«Είχαμε και έχουμε θεμελιώδεις διαφορές στις απόψεις μας για κάποια θέματα -ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική- αλλά αυτό δεν αλλάζει την εκτίμησή μου για τα κατορθώματα του μεταρρυθμιστή Γκέρχαρντ Σρέντερ», πρόσθεσε (σχετικό θέμα). 
Φαντασθειτε: Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης κατά την διακυβερνησι της Ελλαδος την περιοδο 1990-1993 πραγματοποιησε ένα τεραστιο μεταρρυθμιστικο εργο όπως:  

  • Η απελευθέρωση των αγορών και του τραπεζικού συστήματος που έφερε νέες τράπεζες στη χώρα και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. 
  • Η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και σε άλλους τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες με την δημοπράτηση δύο αδειών κινητής τηλεφωνίας. 
  • Η καινοτόμος αναμόρφωση της φορολογίας με μειώσεις συντελεστών, διασταυρώσεις και μηχανοργάνωση με το σύστημα TAXIS. 
  • Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος που το διέσωσε για μια 20ετία.
  • Η μετατροπή των ΔΕΚΟ σε Ανώνυμες Εταιρείες με δικαίωμα του Κράτους να πωλεί μέχρι και το 49% του κεφαλαίου τους. 
  • Οι μηδενικές απώλειες κοινοτικών πόρων με την πλήρη απορρόφηση και αξιοποίησή τους κι η εξασφάλιση αυξημένων πόρων στο Β’ ΚΠΣ. 
  • Η εκκίνηση κατασκευής μεγάλων έργων όπως το Μετρό Αθηνών, η Αττική Οδός, το Αεροδρόμιο Σπάτων, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Εγνατία Οδός, οι λιμνοδεξαμενές στα νησιά, τα νέα νοσοκομεία σε πολλές περιοχές της χώρας και οι βιολογικοί καθαρισμοί. 
  • Το Δημόσιο απαλλάχθηκε από 66 προβληματικές επιχειρήσεις οι οποίες πωλήθηκαν στο δημόσιο τομέα ή τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης 
  • Ιδιωτικοποιήθηκαν επίσης 15 από τις 69 επιχειρήσεις που ανήκαν στις κρατικές τράπεζες, όπως λ.χ. το Νεώριο Σύρου, τα Ναυπηγεία Ελευσίνος και μια σειρά μικρών τραπεζών.
Ενώ ουδεμια άλλη κυβερνησι εως σημερα δεν καταφερε να πλησιαση τα επιτευγματα της Κυβερνησεως Κων Μητσοτακη ουτε κατ ιδεαν. Αλλα μαλλον ολες ζημιωσαν αν δεν εξευτελισαν (ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ) την Ελλαδα διεθνως. Αρκει καποιος να ανατρεξη στις ομιλιες του Κων Μητσοτακη στην βουλη και σωρεια συνετευξεων κατά τις οποιες με αδιασειστα επιχειρηματα προβλεπει την σημερινη καταληξι. 





Όμως δεν βρεθηκε ενας πολιτικος φορεας, ή ενας ειλικρινης πρωθυπουργος από τους πολιτικους αντιπαλους του, που να τολμησει να αναφερεθει στην συνεισφορα του Κωνσταντινου Μητσοτακη, όπως επραξε η Μερκελ με γεναιοτητα και αξιοπρεπεια για τον Αντιπαλο της Σρεντερ.

Τουναντιον. Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης συκοφαντηθηκε εξυβρισθηκε δυσφημισθηκε οσο ουδεις άλλος ακριβως, διοτι υπηρξε ο αξιοτερος ολων με συντριπτικη διαφορα.Αφου ολων των αλλων αναλογιζομεθα τα σκανδαλα , ενώ του Μητστακη τα εργα και τους προφητικους λογους.Μαλιστα σε τετοιο σημειο η συκοφαντικη δυσφημισις εχει ζημιωσει και τον Κωνσταντινο Μητσοτακη ως μερος του «παλαιου», που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84 και αναφερόμενος στην απόφασή του να θέσει υποσψηφιότητα για την προεδρία της Ν.Δ..» δηλωσε:
«Αναγνωρίζω τη φυσική καχυποψία που υπάρχει απέναντι στις πολιτικές οικογένειες και ξέρω ότι κάποιοι πολίτες θα με απορρίψουν a priori αλλα τιμώ την ιστορία της οικογένειάς μου και δεν θέλω να αλλάξω όνομα». (σχετικό θέμα)
Είναι θλιβερο αναξιοπρεπες δειλο και ανεντιμο. Οι πολιτικοι μας, στον βαθμο που δεν είναι –οσοι δεν είναι- κατ εικονα και ομοιωσι του «σοφου» ελληνικου λαου πρεπει καποτε να παραδειγματισθουν από την συμπεριφορα ξενων ηγετων, αν θελουν να είναι ηγετες. Οχι συκοφαντες...

συνεχίζεται...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου